Café Doodgewoon over 'Doodgewoon bespreekbaar'

maandag 18 september 2017

Café Doodgewoon over 'Doodgewoon bespreekbaar'

Op donderdag 28 september a.s. wordt Café Doodgewoon’ gehouden in Het Zonnehuis. Het thema van deze avond is “Doodgewoon bespreekbaar”. Veel mensen vinden het moeilijk om over dit onderwerp te praten. Op deze avond zal stichting STEM (Sterven op je Eigen Manier) aanwezig zijn.

Paten over je eigen eindigheid kan veel opleveren en ondersteunt hulpverleners die het gesprek aan willen gaan. Op tijd er over praten zorgt er voor dat je méér van elkaar weet en dat het daardoor in tijden van grote spanning (slecht nieuws, plotselinge achteruitgang, etc.) makkelijker is je weg te vinden. Bijvoorbeeld over vragen als: waar wil ik mijn laatste dagen doorbrengen? Met wie wil ik dan zijn? Wat is dan voor mij of ons echt belangrijk of echt ónbelangrijk. Stichting STEM heeft na gedegen onderzoek 5 verschillende stijlen van omgaan met sterven beschreven. We gaan met elkaar op onderzoek hoe dat ons kan helpen om met elkaar in gesprek te komen.

Café Doodgewoon is een tweemaandelijkse bijeenkomst voor iedereen die te maken heeft met palliatieve zorg binnen onze regio, zoals professionals, patiënten, mantelzorgers en vrijwilligers. Iedereen is welkom.

De bijeenkomsten hebben iedere keer een ander onderwerp, waarbij een professional of een ervaringsdeskundige als gastspreker wordt uitgenodigd. De bijeenkomsten worden in samenwerking gehouden met het Palliatief Netwerk. Het doel van het café  is om cliënten, mantelzorgers, vrijwilligers en professionals met elkaar in contact te brengen, ervaringen te delen en informatie te verstrekken op het gebied van zorg in de laatste levensfase. Voor cliënten is het een laagdrempelige manier om met lotgenoten in contact te komen.

Het Café Doodgewoon start op donderdagavond 28 september om 19.30 uur in zaal De Grote Beer van Het Zonnehuis op de Dillenburgsingel 5 te Vlaardingen (inloop vanaf 19.00 uur). Voor meer informatie kunt u een mail sturen aan cafédoodgewoon@zgvlaardingen.nl. De bijeenkomst is rond 21.00 uur afgelopen.

Print

x

     

    Contact?

    Voor vragen over nieuws of PR zaken neemt u contact op de afdeling Communicatie, communicatie@zgvlaardingen.nl of tel 010 475 95 95.