Skip to main content

Project SpasticiTIJD van Zonnehuisgroep Vlaardingen wint George Beusmans Innovatieprijs 2023

28-11-2023 Nieuws Uitgelicht
Project SpasticiTIJD van Zonnehuisgroep Vlaardingen wint George Beusmans Innovatieprijs 2023

Op vrijdag 24 november vond de uitreiking van de George Beusmans Innovatieprijs 2023 plaats op het symposium van Kennisnetwerk CVA NL. De winnaar was Maaike Kleijn, werkzaam als fysiotherapeut en projectleider bij Zonnehuisgroep Vlaardingen, met de poster van het project SpasticiTIJD. Het doel van deze prijs is het waarderen van bijzondere initiatieven die de zorg voor mensen met een CVA, oftewel beroerte, verbeteren. 

Project SpasticiTIJD
Dit project gaat over het op tijd herkennen en behandelen van spasticiteit in de geriatrische revalidatie. Zonnehuisgroep Vlaardingen is onder andere expert op het gebied van CVA revalidatie en spasticiteitsbehandeling. Het resultaat is een werkwijze bij spasticiteit, de ontwikkeling en toepassing van educatiemateriaal voor zorgprofessionals (klinische les, poster, animatievideo en e-learning over de herkenning van spasticiteit (i.s.m. Ipsen), en de verbetering van de samenwerking rond spasticiteitszorg.

Zonnehuisgroep Vlaardingen gaat de werkwijze in 2024 verder uitrollen binnen de organisatie.

Meer informatie
Heeft u vragen over de behandeling van spasticiteit of over shockwavetherapie? Neem dan contact op via het Medisch secretariaat via (010) 475 95 92.

‹ Terug