Skip to main content

Tsjechische fotografe exposeert in Het Zonnehuis

15-5-2023 Nieuws Uitgelicht
Tsjechische fotografe exposeert in Het Zonnehuis

Op zaterdag 13 mei is in Het Zonnehuis de expositie ‘Momenten van reizen’ geopend van de Tsjechische fotografe Petra Zápecová. De kunstenares komt uit Moravská Třebová, de zusterstad van Vlaardingen. De expositie werd officieel geopend door de wethouder Bart Bikkers. Het koor Fermata uit Moravská Třebová gaf na de opening een mooi optreden in De Brasserie. 

De professionele fotograaf Petra Zápecová stelt zichzelf voor door middel van de foto's van haar reizen over de hele wereld. Petra, geboren in Moravská Třebová, werd al vroeg in haar jeugd door haar vader meegenomen in de kunst van het fotograferen. Ze studeerde fotografie in Brno en werkt sinds 2003 als zelfstandig fotograaf. Ze haalde in 2014 de finale van de wedstrijd ‘Fotoboek van het jaar’ in Tsjechië. 

Tot haar favoriete onderwerpen behoren de natuur, kinderen en het dagelijks leven. Haar vele reizen en de natuur zijn een grote bron van inspiratie voor haar. Ze heeft al veel landen bezocht en vrienden gemaakt, waaronder ook in Nederland. 

In de vitrinekast worden producten verkocht gemaakt door de cliënten van de dagopvang ‘Domeèek’ uit Moravská Třebová, De dagopvang is een opvang voor verstandelijk en soms ook lichamelijk gehandicapten van 18 tot 55 jaar. Het doel is om deze mensen te leren zelfstandig te functioneren in de maatschappij en hun daarbij een zinvolle dagbesteding te bieden. 

De expositie is tot stand gekomen met medewerking van de Tsjechische fotografe, de stichting Vrienden van Moravská Třebová en Zonnehuisgroep Vlaardingen en is te bezichtigen tot 8 juli op Dillenburgsingel 5.  

‹ Terug