Skip to main content

Vrijwilliger worden bij ons

Ben je op zoek naar leuk, waardevol vrijwilligerswerk waarbij je er echt toe doet? Kom dan eens langs bij Zonnehuisgroep Vlaardingen.

 

Vrijwilliger worden bij ons

Ben je op zoek naar leuk, waardevol vrijwilligerswerk waarbij je er echt toe doet? Kom dan eens langs bij Zonnehuisgroep Vlaardingen.

 

Waardevol en leuk vrijwilligerswerk

Waarom vrijwilligerswerk?

Je bent van harte welkom voor een kennismaking en rondleiding. Je bespreekt met ons wat je zou willen doen en op welke dag(en) en tijdstip(pen). Wij geven je informatie over de mogelijkheden in werk, cursussen en begeleiding.

Voor onze bewoners

Vrijwilligers zijn belangrijk. Voor onze bewoners en voor onze organisatie. Dankzij de vrijwilligers hebben onze bewoners de mogelijkheid om extra dingen te ondernemen of deel te nemen aan leuke activiteiten.

Voor jezelf

Ook voor jezelf is het vrijwilligerswerk een verrijking. De opgedane ervaring en de waardering die je ontvangt kan een bijzondere aanvulling zijn op je eigen leven. Daarnaast leer je veel nieuwe mensen kennen, waardoor je je eigen netwerk ook verder uitbreidt.

Zorggemeenschap

Als je bij Zonnehuisgroep Vlaardingen vrijwilligerswerk doet, maakt je deel uit van onze zorggemeenschap. Bewoners, hun familie, vrienden en andere relaties, werknemers en vrijwilligers hebben bij ons zorg en aandacht voor elkaar. Tegelijkertijd geven we elkaar de ruimte om je thuis te voelen.

Als vrijwilliger maakt je het mogelijk dat bewoners iets extra’s kunnen doen, dat ze meer van hun wensen in vervulling zien gaan. Een wandeling, vervoer en/of begeleiding bij theater- of kerkbezoek, een spelletje doen, aandacht en hartelijkheid.

U kunt ons helpen door bijvoorbeeld:

  • mee te helpen tijdens de maaltijd
  • mee te helpen bij activiteiten
  • mee te helpen bij de mannensoos
  • meegaan en begeleiden naar de markt
  • meegaan en begeleiden met de wandelgroep
  • helpen met serveren van een hapje en drankje
  • bij het borreluurtje

Kom je ons versterken?

Voor meer informatie over aanmelden neem contact op met de coördinatoren vrijwilligerswerk via vrijwilligers@zgvlaardingen.nl of tel: 010 475 95 95.

 

Vrijwilligerscafé

Elke maand organiseren we het Vrijwilligerscafé. Het is afwisselend op dinsdag of donderdag, vaak met een specifiek thema aangedragen door de vrijwilligers.

Het Vrijwilligerscafé vindt plaats in op verschillende locaties van Zonnehuisgroep Vlaardingen van 15.30 uur tot 17.00 uur.