Skip to main content

Revalideren

Na een beroerte, operatie of ziekte kunt u gebruik maken van de revalidatiemogelijkheden bij revalidatiecentrum De Dillenburg, onderdeel van Zonnehuisgroep Vlaardingen.

 

Revalideren

Na een beroerte, operatie of ziekte kunt u gebruik maken van de revalidatiemogelijkheden bij revalidatiecentrum De Dillenburg, onderdeel van Zonnehuisgroep Vlaardingen.


Professionele revalidatie en preventie op maat

Een acute situatie zoals een valpartij of ziekenhuisopname is een ingrijpende gebeurtenis, die in een paar seconden uw leven voor langere tijd op zijn kop kan zetten. Immers, het herstel kost vaak veel tijd en energie.

De Dillenburg is gespecialiseerd in professionele revalidatie en preventie op maat. U krijgt bij ons alle ruimte, zorg en ondersteuning om goed te kunnen herstellen. Alle revalidatie is gericht op uw terugkeer naar huis. Mocht het blijken dat dit niet haalbaar is, dan zal er samen met u gekeken worden naar een andere mogelijkheid.

Onze kracht is een multidisciplinaire aanpak, een therapeutisch revalidatieklimaat (alle activiteiten staan in het teken van revalidatie en herstel) en uw persoonlijke motivatie om te herstellen.

Therapeutisch klimaat

Op de afdeling heerst een therapeutisch klimaat. Dit houdt in dat er een sfeer heerst die positief werkt op uw herstel.

U revalideert in een omgeving waarin u zoveel mogelijk de gelegenheid wordt geboden om aan uw herstel te werken. Dit is een manier van revalideren waarin u naast uw therapietijden, telkens wordt gestimuleerd om zelf te oefenen wat nodig is om zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren. De ondersteuning is er op gericht om u zelf de regie te laten houden, ongeacht het niveau waarop u functioneert. Hierbij sluiten we zoveel mogelijk aan bij uw mogelijkheden en wensen. 

Ons doel is het aanleren en oefenen van alle zaken die u moet kunnen om zelfstandig thuis te kunnen wonen. Mocht het blijken dat dit niet haalbaar is, dan zal er samen met u gekeken worden naar een andere mogelijkheid.

 
 

Revalidatiezorg op maat

De Dillenburg is aangesloten bij diverse kwaliteitsregisters. Er werken uitsluitend vakbekwame behandelaars. De specialisten ouderengeneeskunde worden ondersteund door een specialistisch behandelteam dat bestaat uit verzorgenden, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, maatschappelijk werksters, psychologen, diëtisten en nazorgverpleegkundigen.

 
Revalidatiezorg op maat

Bekijk de verschillende locaties

Wonen in
onze huizen.

Hiernaast ziet u al onze huizen. Deze staan allemaal in Vlaardingen. Klik op een locatie voor meer informatie.