Skip to main content

Volledig Pakket Thuis

Met het Volledige Verpleeghuiszorg Thuis (VPT) krijgt u intensieve zorg in uw eigen appartement.

Volledig Pakket Thuis

Met het Volledige Verpleeghuiszorg Thuis (VPT) krijgt u intensieve zorg in uw eigen appartement.

Wat houdt Volledig Pakket Thuis in?

Langdurige zorg thuis met een Wlz indicatie

Heeft u een Wlz-indicatie of komt u hiervoor in aanmerking? Dan kunt u er voor kiezen om in één van onze verpleeghuizen te gaan wonen. Wilt u liever zelfstandig blijven wonen? In sommige gevallen kunt u ook thuis gebruik maken van de zorg zoals deze in een verpleeghuis wordt aangeboden.

Er zijn twee mogelijkheden: het Volledig Pakket Thuis (VPT) en het Modulair Pakket Thuis (MPT). 

Intensieve zorg in uw eigen appartement

Met het Volledige Verpleeghuiszorg Thuis (VPT) krijgt u intensieve zorg in uw eigen appartement. De zorgmedewerkers zijn voor u 24 uur per dag bereikbaar. U kunt rekenen op persoonlijke verzorging, verpleging, begeleiding en hulp bij het huishouden. Daarnaast krijgt u personenalarmering; in noodsituaties kunt u dan direct onze hulp inschakelen.

Ook de maaltijden zijn inbegrepen; u kunt zelf kiezen of u uw maaltijden in de brasserie van Drieën-Huysen Zuid wilt eten of liever in uw eigen woning. Voor recreatieve activiteiten kunt u terecht bij het naastgelegen verpleeghuis Drieën-Huysen Zuid.

Zonnehuisgroep Vlaardingen biedt VPT aan in de appartementen die gelegen zijn naast het verpleeghuis Drieën-Huysen Zuid. Dit betreft de woningen aan de Graaf Walramlaan en Willem de Zwijgerlaan in Vlaardingen. Deze woningen worden verhuurd door Woningstichting Samenwerking.

Wat houdt Modulair Pakket Thuis in?

Met een Modulair Pakket Thuis (MPT) kiest u welke onderdelen van het zorgpakket u wilt ontvangen. U kunt ook bepaalde zorg niet kiezen. Bijvoorbeeld omdat u zorg zelf gedeeltelijk wilt inkopen met een persoonsgebonden budget (pgb) of omdat u wilt dat een andere aanbieder deze zorg levert.

U kunt kiezen uit:

  • Verpleging
  • Persoonlijke verzorging
  • Begeleiding
  • Vervoer naar behandeling en/of begeleiding
  • Logeeropvang


Het verschil tussen VPT en MPT is dat bij een MPT de zorgaanbieder niet voor uw maaltijden en huishoudelijke verzorging zorgt. Zonnehuisgroep Vlaardingen biedt MPT aan in heel Vlaardingen.

Wat zijn de kosten

Voor het Volledig Pakket Thuis en het Modulair Pakket betaalt u een eigen bijdrage die afhankelijk is van uw persoonlijke situatie. De eigen bijdrage verschilt bij een MPT ten opzichte van een VPT. Voor meer informatie over de hoogte van de eigen bijdrage kunt u een proefberekening maken via www.cak.nl. De zorg wordt bekostigd via de Wet langdurige zorg (Wlz).

Zo regelt u het   

Voor zowel VPT als MPT heeft u een indicatie nodig. Vanuit de gestelde indicatie heeft u recht op een budget. Vanuit dit budget kunt u kiezen waar u wel of geen gebruik van wilt maken, mits u binnen het door het zorgkantoor vastgestelde budget blijft. Voor het aanvragen van een indicatie kunt u terecht bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) via 088- 789 1330. Heeft u hulp nodig bij de aanvraag? Wij helpen u graag, neem hiervoor contact op met ons via 010 – 475 95 95.