‘Haringkoppen in de zon’ in Het Zonnehuis

Op zaterdag 5 augustus opent in Het Zonnehuis de expositie ‘Haringkoppen in de zon’. Deze expositie is tot stand gekomen dankzij een mooie samenwerking tussen ‘Haringkoppen Verbinden’ en Zonnehuisgroep Vlaardingen.

Rolstoelvierdaagse zit er weer op!

Grote kans dat veel inwoners van Vlaardingen deze week een lange stoet van rolstoelers en wandelaars voorbij hebben zien komen. Ook dit jaar werd de Rolstoelvierdaagse georganiseerd voor de bewoners van Zonnehuisgroep Vlaardingen.

Geen wijkverpleging voor nieuwe cliënten die verzekerd zijn bij VGZ of Zilveren Kruis

Bent u verzekerd bij Zilveren Kruis of VGZ en wilt u bij ons wijkverpleging afnemen? Helaas kunnen wij u dit op dit moment niet bieden.

Nieuw verpleeghuis Parc Drieen-Huysen opgeleverd

De eerste fase van Parc Drieën-Huysen is opgeleverd. In een bouwtijd van één jaar en 4 maanden zijn een verpleeghuis en twee appartementengebouwen gerealiseerd door Boele & van Eesteren, die de ontwikkeling ook voor zijn rekening nam. Het verpleeghuis is gebouwd voor Zonnehuisgroep Vlaardingen, de twee gebouwen met appartementen voor Woningstichting Samenwerking.

Nieuwe vorm van wonen met zorg in Parc Drieën-Huysen

Zonnehuisgroep Vlaardingen biedt, samen met Woningstichting Samenwerking, vanaf september 2017 een nieuwe vorm van wonen met zorg aan in Vlaardingen. Volledige Verpleeghuiszorg Thuis, ook wel Volledig Pakket Thuis (VPT) genoemd, biedt mensen de mogelijkheid om zelfstandig te wonen in een eigen appartement, maar mét de zorg zoals deze ook in een verpleeghuis wordt aangeboden.

Japanse zorgspecialisten bezoeken Het Zonnehuis

Afgelopen dinsdag 2 mei is Het Zonnehuis bezocht door een aantal Japanse zorgspecialisten. 

Cursus Diagnose dementie… en dan?  succesvol afgerond

In de maanden februari, maart en april is voor de eerste keer de cursus  Diagnose Dementie…en dan? gehouden. De eerste cursus is gegeven door een casemanager van de Zonnehuisgroep en een mantelzorgconsulent van Minters Mantelzorg.

Parc Drieën-Huysen vordert

Het is aan de buitenkant goed te zien dat de bouw van Parc Drieën-Huysen vordert. Zo zijn de afbouwwerkzaamheden in het verpleeghuis zo ver, dat daar momenteel  al de binnendeuren geplaatst worden en vloerbedekking gelegd.

NLDoet; bezoek burgemeester aan Het Zonnehuis

Burgemeester Annemiek Jetten en gemeentesecretaris Anneke Knol-van Leeuwen bezochten op vrijdag 10 maart, tijdens NLDoet, Het Zonnehuis. 

Zonnehuisgroep Vlaardingen ontvangt erkenning Mantelzorgvriendelijk werken

Op woensdag 9 november heeft Zonnehuisgroep Vlaardingen de erkenning ‘wij werken mantelzorgvriendelijk’ ontvangen van de Stichting Werk & Mantelzorg. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Stadsgehoorzaal ontving de organisatie deze fraaie erkenning.

Hoogste punt bereikt Parc Drieën-Huysen

Het hoogste punt van Parc Drieën-Huysen fase 1 is op donderdag 27 oktober 2016 bereikt. Genodigden vanuit zorginstelling Zonnehuisgroep Vlaardingen, Woningstichting Samenwerking en ontwikkelaar en bouwer Boele & van Eesteren stonden hier samen met zo’n 80 bouwplaatsmedewerkers bij stil.

We feliciteren Nouchka Fontijn!

Zonnehuisgroep Vlaardingen, en dan speciaal de locatie Revalidatiecentrum De Dillenburg, feliciteren Nouchka Fontijn van harte met het behalen van de zilveren medaille op de Olympische Spelen in Rio!

Start bouw Parc Drieën-Huysen

Mevrouw Stam (83 jaar) en mevrouw Sleeboom (99), beide bewoners van Zonnehuisgroep Vlaardingen, sloegen samen met wethouder Versluijs de een na laatste paal van Parc Drieën-Huysen. In het bijzijn van tientallen genodigden werd gevierd dat het heiwerk is afgerond en dat de start van de bouw is begonnen

Naar de McDonalds - een wens wordt vervuld

In het kader van het 50-jarig jubileum van Zonnehuisgroep Vlaardingen kunnen alle bewoners dit jaar hun wens in de Wensboom hangen.

Zonnehuisgroep Vlaardingen 50 jaar!

Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat de eerste bewoners in Het Zonnehuis in Vlaardingen kwamen wonen. Het Zonnehuis, onderdeel van Zonnehuisgroep Vlaardingen, was daarmee de eerste locatie van deze typisch Vlaardingse organisatie. Inmiddels is de zorgorganisatie uitgebreid naar drie verpleeg- en verzorgingshuizen, hebben ze een eigen revalidatiecentrum, bieden ze thuiszorg in Vlaardingen en Schiedam en hebben ze een locatie voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH).
12

     

    Contact?

    Voor vragen over nieuws of PR zaken neemt u contact op de afdeling Communicatie, communicatie@zgvlaardingen.nl of tel 010 475 95 95.