Wervingsmiddag in Het Zonnehuis

Op dinsdagmiddag 13 maart van 16.00 – 19.00 uur organiseert Zonnehuisgroep Vlaardingen voor de eerste keer een wervingsmiddag. Deze middag is bedoeld voor iedereen die in de zorg werkt of die geïnteresseerd is om in de zorg te komen werken.

GeDreven4SUC6 schenkt tuinhuis aan palliatieve afdeling van Het Zonnehuis

Afdeling Mathilde, de palliatieve zorgunit in Het Zonnehuis, heeft een mooi tuinhuis met overkapping gesponsord gekregen door de Vlaardingse stichting en vriendengroep ‘geDreven4SUC6’.

Onderzoek: Hoe tevreden bent u?

Aankomende maanden wordt de tevredenheid onder bewoners en/of familie gemeten. Met behulp van een vragenlijst worden er diverse vragen gesteld over de zorg en dienstverlening binnen onze locaties.

Zonnehuisgroep Vlaardingen tekent mee in convenant Gezond oud worden in Vlaardingen

Woensdag 29 november vond de kick-off met convenant ondertekening van het project Gezond oud worden in Vlaardingen plaats. Wethouders Arnout Hoekstra en Ruud van Harten hebben samen met bestuurders van betrokken partijen uit de sport, welzijn en zorg het convenant ‘Gezond oud worden in Vlaardingen’ ondertekend. Manager Wim Kroon, van Zonnehuisgroep Vlaardingen, ondertekende namens onze organisatie het convenant.

Café Doodgewoon

Op donderdag 23 november a.s. wordt Café Doodgewoon’ gehouden in Het Zonnehuis. Het thema van deze avond is “Palliatieve zorg en dementie”. Te gast is de heer Schriek, bestuurslid van Alzheimer Nederland afdeling Nieuwe Waterweg Noord.

Nieuwe expositie Ton Delfos

Ton Delfos exposeert inmiddels voor de vierde keer in Het Zonnehuis. Na exposities met o.a. foto’s van exotische locaties op onder meer IJsland zal deze expositie bestaan uit foto’s gemaakt in Nederland, voornamelijk Vlaardingen en omgeving, en een miniserie over Curaçao.

Café Doodgewoon over 'Doodgewoon bespreekbaar'

Op donderdag 28 september a.s. wordt Café Doodgewoon’ gehouden in Het Zonnehuis. Het thema van deze avond is “Doodgewoon bespreekbaar”. Veel mensen vinden het moeilijk om over dit onderwerp te praten. Op deze avond zal stichting STEM (Sterven op je Eigen Manier) aanwezig zijn.

Circus Sijm zorgt voor leuke middag voor de bewoners

Op woensdag 6 september konden bewoners van alle locaties van Zonnehuisgroep Vlaardingen samen met hun naasten een circusvoorstelling bijwonen.

Eerste sleutel appartementen Parc Drieën-Huysen uitgereikt

Op donderdag 24 augustus jl. kregen de eerste bewoners van de appartementen op Parc Drieën-Huysen, de heer en mevrouw Weynands, de sleutel van hun nieuwe woning overhandigd. Een bijzonder moment na vele jaren van voorbereiding.

Rolstoelvierdaagse zit er weer op!

Grote kans dat veel inwoners van Vlaardingen deze week een lange stoet van rolstoelers en wandelaars voorbij hebben zien komen. Ook dit jaar werd de Rolstoelvierdaagse georganiseerd voor de bewoners van Zonnehuisgroep Vlaardingen.

Geen wijkverpleging voor nieuwe cliënten die verzekerd zijn bij Zilveren Kruis

Bent u verzekerd bij Zilveren Kruis en wilt u bij ons wijkverpleging afnemen? Helaas kunnen wij u dit op dit moment niet bieden.

Nieuw verpleeghuis Parc Drieen-Huysen opgeleverd

De eerste fase van Parc Drieën-Huysen is opgeleverd. In een bouwtijd van één jaar en 4 maanden zijn een verpleeghuis en twee appartementengebouwen gerealiseerd door Boele & van Eesteren, die de ontwikkeling ook voor zijn rekening nam. Het verpleeghuis is gebouwd voor Zonnehuisgroep Vlaardingen, de twee gebouwen met appartementen voor Woningstichting Samenwerking.

Nieuwe vorm van wonen met zorg in Parc Drieën-Huysen

Zonnehuisgroep Vlaardingen biedt, samen met Woningstichting Samenwerking, vanaf september 2017 een nieuwe vorm van wonen met zorg aan in Vlaardingen. Volledige Verpleeghuiszorg Thuis, ook wel Volledig Pakket Thuis (VPT) genoemd, biedt mensen de mogelijkheid om zelfstandig te wonen in een eigen appartement, maar mét de zorg zoals deze ook in een verpleeghuis wordt aangeboden.

Japanse zorgspecialisten bezoeken Het Zonnehuis

Afgelopen dinsdag 2 mei is Het Zonnehuis bezocht door een aantal Japanse zorgspecialisten. 

Cursus Diagnose dementie… en dan?  succesvol afgerond

In de maanden februari, maart en april is voor de eerste keer de cursus  Diagnose Dementie…en dan? gehouden. De eerste cursus is gegeven door een casemanager van de Zonnehuisgroep en een mantelzorgconsulent van Minters Mantelzorg.

12

     

    Contact?

    Voor vragen over nieuws of PR zaken neemt u contact op de afdeling Communicatie, communicatie@zgvlaardingen.nl of tel 010 475 95 95.