Nieuwe vorm van wonen met zorg in Parc Drieën-Huysen

Zonnehuisgroep Vlaardingen biedt, samen met Woningstichting Samenwerking, vanaf september 2017 een nieuwe vorm van wonen met zorg aan in Vlaardingen. Volledige Verpleeghuiszorg Thuis, ook wel Volledig Pakket Thuis (VPT) genoemd, biedt mensen de mogelijkheid om zelfstandig te wonen in een eigen appartement, maar mét de zorg zoals deze ook in een verpleeghuis wordt aangeboden.

Loop jij deze zomer mee met de Rolstoelvierdaagse?

We zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om één of meerdere middagen mee te lopen met de Rolstoelvierdaagse.

Japanse zorgspecialisten bezoeken Het Zonnehuis

Afgelopen dinsdag 2 mei is Het Zonnehuis bezocht door een aantal Japanse zorgspecialisten. 

Cursus Diagnose dementie… en dan?  succesvol afgerond

In de maanden februari, maart en april is voor de eerste keer de cursus  Diagnose Dementie…en dan? gehouden. De eerste cursus is gegeven door een casemanager van de Zonnehuisgroep en een mantelzorgconsulent van Minters Mantelzorg.

Parc Drieën-Huysen vordert

Het is aan de buitenkant goed te zien dat de bouw van Parc Drieën-Huysen vordert. Zo zijn de afbouwwerkzaamheden in het verpleeghuis zo ver, dat daar momenteel  al de binnendeuren geplaatst worden en vloerbedekking gelegd.

NLDoet; bezoek burgemeester aan Het Zonnehuis

Burgemeester Annemiek Jetten en gemeentesecretaris Anneke Knol-van Leeuwen bezochten op vrijdag 10 maart, tijdens NLDoet, Het Zonnehuis. 

Zonnehuisgroep Vlaardingen ontvangt erkenning Mantelzorgvriendelijk werken

Op woensdag 9 november heeft Zonnehuisgroep Vlaardingen de erkenning ‘wij werken mantelzorgvriendelijk’ ontvangen van de Stichting Werk & Mantelzorg. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Stadsgehoorzaal ontving de organisatie deze fraaie erkenning.

Hoogste punt bereikt Parc Drieën-Huysen

Het hoogste punt van Parc Drieën-Huysen fase 1 is op donderdag 27 oktober 2016 bereikt. Genodigden vanuit zorginstelling Zonnehuisgroep Vlaardingen, Woningstichting Samenwerking en ontwikkelaar en bouwer Boele & van Eesteren stonden hier samen met zo’n 80 bouwplaatsmedewerkers bij stil.

We feliciteren Nouchka Fontijn!

Zonnehuisgroep Vlaardingen, en dan speciaal de locatie Revalidatiecentrum De Dillenburg, feliciteren Nouchka Fontijn van harte met het behalen van de zilveren medaille op de Olympische Spelen in Rio!

Start bouw Parc Drieën-Huysen

Mevrouw Stam (83 jaar) en mevrouw Sleeboom (99), beide bewoners van Zonnehuisgroep Vlaardingen, sloegen samen met wethouder Versluijs de een na laatste paal van Parc Drieën-Huysen. In het bijzijn van tientallen genodigden werd gevierd dat het heiwerk is afgerond en dat de start van de bouw is begonnen

Naar de McDonalds - een wens wordt vervuld

In het kader van het 50-jarig jubileum van Zonnehuisgroep Vlaardingen kunnen alle bewoners dit jaar hun wens in de Wensboom hangen.

Zonnehuisgroep Vlaardingen 50 jaar!

Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat de eerste bewoners in Het Zonnehuis in Vlaardingen kwamen wonen. Het Zonnehuis, onderdeel van Zonnehuisgroep Vlaardingen, was daarmee de eerste locatie van deze typisch Vlaardingse organisatie. Inmiddels is de zorgorganisatie uitgebreid naar drie verpleeg- en verzorgingshuizen, hebben ze een eigen revalidatiecentrum, bieden ze thuiszorg in Vlaardingen en Schiedam en hebben ze een locatie voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH).

Samenwerking zorgverlening kwetsbare oudere dichtbij huis

Zonnehuisgroep Vlaardingen, Frankenlandgroep, Argos zorggroep en huisartsen hebben, onder begeleiding van de Zorgorganisatie Eerste Lijn (ZEL), de handen ineengeslagen om samenwerkingsafspraken te maken over het adviesconsult Specialist Ouderengeneeskunde. Het adviesconsult draagt bij aan het goede verloop van de zorgverlening aan de groeiende groep thuiswonende kwetsbare ouderen met complexe problemen.

Donderdag 17 september: Café Doodgewoon

Op donderdag 17 september a.s. wordt ‘Café Doodgewoon’ gehouden in Het Zonnehuis. Het thema van deze avond is “Omgaan met pijn”.

Bezoek inspectie in Het Zonnehuis

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft op dinsdag 4 augustus jl. een onaangekondigd bezoek gebracht op de afdelingen in Het Zonnehuis voor mensen met dementie. Het bezoek is goed verlopen en de inspectie was zeer tevreden over de werkwijze en inzet van onze gemotiveerde medewerkers. Ze zien dat we bewust bezig zijn met belevingsgerichte zorg. Natuurlijk waren er ook een aantal kritische vragen. Daar gaan we mee aan de slag.
12

     

    Contact?

    Voor vragen over nieuws of PR zaken neemt u contact op de afdeling Communicatie, communicatie@zgvlaardingen.nl of tel 010 475 95 95.