Wintermarkt op drie locaties

Op zaterdag 24 november is iedereen van harte welkom op de wintermarkt in Het Zonnehuis, Drieën-Huysen Zuid en Drieën-Huysen Noord!

Prijswinnend onderzoeksvoorstel!

Zonnehuisgroep Vlaardingen is er trots op dat het onderzoeksvoorstel van onze ergotherapeut Mariska Vielvoye de stimuleringssubsidie heeft gekregen van het Universitair Netwerk voor de Care sector Zuid-Holland (UNC-ZH)!

Circus Sijm verzorgt opnieuw mooie voorstelling

Op dinsdag 4 september konden bewoners van alle locaties van Zonnehuisgroep Vlaardingen samen met hun naasten een circusvoorstelling bijwonen. Circus Sijm verzorgde dinsdag drie voorstellingen in de circustent, die naast Het Zonnehuis was opgebouwd. De voorstelling is speciaal gericht op ouderen met mooie herkenbare muziek, bijzondere acts en prachtig verzorgde kostuums. Het circus is een cadeau van Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.

Mooie resultaten vrijwilligersonderzoek

We zijn blij met de resultaten van het vrijwilligersonderzoek, dat we hebben gehouden onder onze vrijwilligers. We zijn trots op de dikke voldoende die we ontvingen.

Zonnig weer tijdens Rolstoelvierdaagse

Grote kans dat veel inwoners van Vlaardingen deze week een lange stoet van rolstoelers en wandelaars voorbij hebben zien komen. Dit jaar werd voor de 12e keer de Rolstoelvierdaagse georganiseerd voor de bewoners van Zonnehuisgroep Vlaardingen.

Schilderij ‘Jong & Oud’ overhandigd aan burgemeester

Afgelopen tijd hebben ze samen hard gewerkt aan het kleurige schilderij; de kinderen van groep 3 van basisschool De Klimop en de bewoners van de somatische afdelingen in Het Zonnehuis. 

Maandagmiddag 11 juni kwam burgemeester Anemiek Jetten zelf naar Het Zonnehuis om het schilderij in ontvangst te nemen. Ze vertelde dat het schilderij in haar werkkamer wordt opgehangen en dat het daar vast heel mooi zal staan.

Feestelijke opening nieuw verpleeghuis Drieën-Huysen Zuid

Een feestje voor bewoners, medewerkers én genodigden; de officiële opening van verpleeghuis Drieën-Huysen Zuid op donderdag 31 mei was een gezellige en muzikale bijeenkomst voor iedereen.

Nieuwe expositie in Het Zonnehuis

Van 14 mei tot 29 juni exposeert Wim van Klink zijn realistische stillevens en figuratieve schilderijen in Het Zonnehuis.

Wat het leven de moeite waard maakt voor ouderen die afhankelijk zijn van intensieve zorg

Veel ouderen met ernstige fysieke beperkingen of dementie ervaren hun leven nog steeds als waardevol. Waar zit hem dat in? Volgens geestelijk verzorger Peterjan van der Wal, werkzaam bij Zonnehuisgroep Vlaardingen, is het vooral belangrijk dat zij zich verbonden voelen met de mensen om hen heen. In deze relaties spelen wederkerigheid en gelijkwaardigheid een belangrijke rol. Dinsdag 24 april verdedigt Van der Wal zijn proefschrift Wat maakt het leven de moeite waard? Ouderen aan het woord die permanent van intensieve zorg afhankelijk zijn aan de Universiteit voor Humanistiek.

Mogelijk nieuwe locatie Zonnehuisgroep Vlaardingen aan Marathonweg

Dinsdag 20 maart heeft het College van B&W ingestemd met het starten van onderhandeling met Zonnehuisgroep Vlaardingen over de mogelijke verkoop van het zuidelijk deel van de grond aan de Marathonweg Noord-Zuid.

Wervingsmiddag in Het Zonnehuis

Op dinsdagmiddag 13 maart van 16.00 – 19.00 uur organiseert Zonnehuisgroep Vlaardingen voor de eerste keer een wervingsmiddag. Deze middag is bedoeld voor iedereen die in de zorg werkt of die geïnteresseerd is om in de zorg te komen werken.

GeDreven4SUC6 schenkt tuinhuis aan palliatieve afdeling van Het Zonnehuis

Afdeling Mathilde, de palliatieve zorgunit in Het Zonnehuis, heeft een mooi tuinhuis met overkapping gesponsord gekregen door de Vlaardingse stichting en vriendengroep ‘geDreven4SUC6’.

Onderzoek: Hoe tevreden bent u?

Aankomende maanden wordt de tevredenheid onder bewoners en/of familie gemeten. Met behulp van een vragenlijst worden er diverse vragen gesteld over de zorg en dienstverlening binnen onze locaties.

Zonnehuisgroep Vlaardingen tekent mee in convenant Gezond oud worden in Vlaardingen

Woensdag 29 november vond de kick-off met convenant ondertekening van het project Gezond oud worden in Vlaardingen plaats. Wethouders Arnout Hoekstra en Ruud van Harten hebben samen met bestuurders van betrokken partijen uit de sport, welzijn en zorg het convenant ‘Gezond oud worden in Vlaardingen’ ondertekend. Manager Wim Kroon, van Zonnehuisgroep Vlaardingen, ondertekende namens onze organisatie het convenant.

Café Doodgewoon

Op donderdag 23 november a.s. wordt Café Doodgewoon’ gehouden in Het Zonnehuis. Het thema van deze avond is “Palliatieve zorg en dementie”. Te gast is de heer Schriek, bestuurslid van Alzheimer Nederland afdeling Nieuwe Waterweg Noord.

123

     

    Contact?

    Voor vragen over nieuws of PR zaken neemt u contact op de afdeling Communicatie, communicatie@zgvlaardingen.nl of tel 010 475 95 95.