Nieuwe expositie in Het Zonnehuis

Van 14 mei tot 29 juni exposeert Wim van Klink zijn realistische stillevens en figuratieve schilderijen in Het Zonnehuis.

Wat het leven de moeite waard maakt voor ouderen die afhankelijk zijn van intensieve zorg

Veel ouderen met ernstige fysieke beperkingen of dementie ervaren hun leven nog steeds als waardevol. Waar zit hem dat in? Volgens geestelijk verzorger Peterjan van der Wal, werkzaam bij Zonnehuisgroep Vlaardingen, is het vooral belangrijk dat zij zich verbonden voelen met de mensen om hen heen. In deze relaties spelen wederkerigheid en gelijkwaardigheid een belangrijke rol. Dinsdag 24 april verdedigt Van der Wal zijn proefschrift Wat maakt het leven de moeite waard? Ouderen aan het woord die permanent van intensieve zorg afhankelijk zijn aan de Universiteit voor Humanistiek.

Mogelijk nieuwe locatie Zonnehuisgroep Vlaardingen aan Marathonweg

Dinsdag 20 maart heeft het College van B&W ingestemd met het starten van onderhandeling met Zonnehuisgroep Vlaardingen over de mogelijke verkoop van het zuidelijk deel van de grond aan de Marathonweg Noord-Zuid.

Wervingsmiddag in Het Zonnehuis

Op dinsdagmiddag 13 maart van 16.00 – 19.00 uur organiseert Zonnehuisgroep Vlaardingen voor de eerste keer een wervingsmiddag. Deze middag is bedoeld voor iedereen die in de zorg werkt of die geïnteresseerd is om in de zorg te komen werken.

GeDreven4SUC6 schenkt tuinhuis aan palliatieve afdeling van Het Zonnehuis

Afdeling Mathilde, de palliatieve zorgunit in Het Zonnehuis, heeft een mooi tuinhuis met overkapping gesponsord gekregen door de Vlaardingse stichting en vriendengroep ‘geDreven4SUC6’.

Onderzoek: Hoe tevreden bent u?

Aankomende maanden wordt de tevredenheid onder bewoners en/of familie gemeten. Met behulp van een vragenlijst worden er diverse vragen gesteld over de zorg en dienstverlening binnen onze locaties.

Zonnehuisgroep Vlaardingen tekent mee in convenant Gezond oud worden in Vlaardingen

Woensdag 29 november vond de kick-off met convenant ondertekening van het project Gezond oud worden in Vlaardingen plaats. Wethouders Arnout Hoekstra en Ruud van Harten hebben samen met bestuurders van betrokken partijen uit de sport, welzijn en zorg het convenant ‘Gezond oud worden in Vlaardingen’ ondertekend. Manager Wim Kroon, van Zonnehuisgroep Vlaardingen, ondertekende namens onze organisatie het convenant.

Café Doodgewoon

Op donderdag 23 november a.s. wordt Café Doodgewoon’ gehouden in Het Zonnehuis. Het thema van deze avond is “Palliatieve zorg en dementie”. Te gast is de heer Schriek, bestuurslid van Alzheimer Nederland afdeling Nieuwe Waterweg Noord.

Nieuwe expositie Ton Delfos

Ton Delfos exposeert inmiddels voor de vierde keer in Het Zonnehuis. Na exposities met o.a. foto’s van exotische locaties op onder meer IJsland zal deze expositie bestaan uit foto’s gemaakt in Nederland, voornamelijk Vlaardingen en omgeving, en een miniserie over Curaçao.

Café Doodgewoon over 'Doodgewoon bespreekbaar'

Op donderdag 28 september a.s. wordt Café Doodgewoon’ gehouden in Het Zonnehuis. Het thema van deze avond is “Doodgewoon bespreekbaar”. Veel mensen vinden het moeilijk om over dit onderwerp te praten. Op deze avond zal stichting STEM (Sterven op je Eigen Manier) aanwezig zijn.

Circus Sijm zorgt voor leuke middag voor de bewoners

Op woensdag 6 september konden bewoners van alle locaties van Zonnehuisgroep Vlaardingen samen met hun naasten een circusvoorstelling bijwonen.

Eerste sleutel appartementen Parc Drieën-Huysen uitgereikt

Op donderdag 24 augustus jl. kregen de eerste bewoners van de appartementen op Parc Drieën-Huysen, de heer en mevrouw Weynands, de sleutel van hun nieuwe woning overhandigd. Een bijzonder moment na vele jaren van voorbereiding.

Rolstoelvierdaagse zit er weer op!

Grote kans dat veel inwoners van Vlaardingen deze week een lange stoet van rolstoelers en wandelaars voorbij hebben zien komen. Ook dit jaar werd de Rolstoelvierdaagse georganiseerd voor de bewoners van Zonnehuisgroep Vlaardingen.

Geen wijkverpleging voor nieuwe cliënten die verzekerd zijn bij Zilveren Kruis

Bent u verzekerd bij Zilveren Kruis en wilt u bij ons wijkverpleging afnemen? Helaas kunnen wij u dit op dit moment niet bieden.

Nieuw verpleeghuis Parc Drieen-Huysen opgeleverd

De eerste fase van Parc Drieën-Huysen is opgeleverd. In een bouwtijd van één jaar en 4 maanden zijn een verpleeghuis en twee appartementengebouwen gerealiseerd door Boele & van Eesteren, die de ontwikkeling ook voor zijn rekening nam. Het verpleeghuis is gebouwd voor Zonnehuisgroep Vlaardingen, de twee gebouwen met appartementen voor Woningstichting Samenwerking.

123

     

    Contact?

    Voor vragen over nieuws of PR zaken neemt u contact op de afdeling Communicatie, communicatie@zgvlaardingen.nl of tel 010 475 95 95.