Nieuws
Reactie op incident

Reactie op incident

vrijdag 2 oktober 2020

Zonnehuisgroep Vlaardingen is door de politie ingelicht over een ernstig incident waarbij een medewerker en een of mogelijk meerdere bewoners van Het Zonnehuis zijn betrokken. De politie heeft aangegeven dat de medewerker wordt verdacht van een zedendelict met grensoverschrijdend gedrag. Vanzelfsprekend zijn wij hierdoor zeer geschokt.  

Omwille van de privacy van betrokkenen en omdat het politieonderzoek nog gaande is, kunnen we verder geen informatie verstrekken. De medewerker, die op één afdeling van Het Zonnehuis werkte, zit in voorlopige hechtenis en is door ons per direct op non-actief gesteld.  

Onze zorg en aandacht gaan vanzelfsprekend uit naar bewoners van de betrokken afdeling en hun familie. Daarnaast hebben wij ook grote zorg voor onze medewerkers die zich dagelijks inzetten voor het bieden van een veilig en warm huis voor onze bewoners. Alle betrokkenen zijn door ons geïnformeerd en worden met professionele hulp ondersteund. Die hulp zullen we ook in de komende periode blijven geven.  

Wij begrijpen dat dit incident onrust en vragen oproept bij iedereen die betrokken is bij Zonnehuisgroep Vlaardingen. We hopen dat bewoners, familieleden en medewerkers elkaar blijven ondersteunen om samen door deze moeilijke periode te komen. 

Elly Dekker,  

Raad van Bestuur 
Zonnehuisgroep Vlaardingen 

Bent u een naaste van één van onze bewoners of op een andere manier betrokken bij Zonnehuisgroep Vlaardingen en wilt u naar aanleiding van dit incident contact met ons? Dan vragen we u uw vraag en persoonlijke contactgegevens te sturen naar informatie@zgvlaardingen.nl

Theme picker