Nieuws
De Florence Nightingale Cup voor de kortdurende zorg

De Florence Nightingale Cup voor de kortdurende zorg

maandag 12 juli 2021

Vanaf 12 mei konden de medewerkers van de kortdurende zorg elkaar nomineren voor de Florence Nightingale cup. Deze prijs, bedacht door de manager kortdurende zorg, wordt uitgereikt aan medewerkers die door hun collega's zijn genomineerd als 'meest cliëntgericht'.

De winnaars van de Florence Nightingale Cup hebben op 8 juli hun prijzen in ontvangst genomen. Zij kregen een bokaal, een kaart en een afdruk van Super Nurse (gemaakt door Fake). Deze afbeelding heeft in de eerste coronagolf in veel steden over de gehele wereld op gebouwen gestaan. Het is gemaakt om aandacht te geven aan alle zorgmedewerkers over de hele wereld, die strijden tegen corona met een tomeloze inzet. 

Er zijn totaal 42 mensen genomineerd, 7 mensen kregen voldoende stemmen om in aanmerking te komen voor een prijs. Met name onderstaande kwaliteiten staan bij deze medewerkers hoog in het vaandel:

  • Gastvrijheid
  • Professioneel en vakbekwaam zijn
  • Verbindend zijn
  • Oog hebben voor persoonsgerichte zorg

Naast de 7 winaars zijn er ook een aantal andere medewerkers door hun leidinggevenden / wijkverpleegkundige als aanstormend talent genomineerd. Ook zij zijn in het zonnetje gezet. Zij kregen ook de bokaal, een kaart en een button.

Op donderdag 8 juli heeft de uitreiking van beide prijzen plaatsgevonden, uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje. 
Wij feliciteren alle winnaars!