Nieuws
Belevingsmarkt dementie

Belevingsmarkt dementie

donderdag 19 mei 2022

Op maandag 16 mei organiseerden we een belevingsmarkt voor familie van bewoners met dementie voor de locaties Drieën-Huysen Noord en Adriaan Pauw. Het was een echte markt, waar ook bewoners aan deelnamen. Ze konden er ook wat te eten en drinken halen, er werden poffertjes gebakken en er stond een patatkraam. 

Het doel was om familie en vrienden te informeren over dementie en alles wat wij onze bewoners kunnen bieden. Iedereen kon zelf ervaren hoe het is om in een tillift te zitten of op een duofiets mee te fietsen. Ook waren er kraampjes met informatie over dementie, mondzorg, de Wet zorg en dwang, aromatherapie en belevingsgerichte zorg. 

Medewerkers waren hier ook actief bij betrokken. De medewerkers van de huishoudelijke dienst, activiteitenbegeleiding, voeding, HR en geestelijke zorg waren aanwezig om vragen te beantwoorden en meer te vertellen over hun werkzaamheden. Het bleek een groot succes. De markt werd druk bezocht en het was mooi om het enthousiasme en de verbinding van bewoners, familie en medewerkers te zien.