Nieuwe vorm van wonen met zorg in Parc Drieën-Huysen

dinsdag 27 juni 2017

Nieuwe vorm van wonen met zorg in Parc Drieën-Huysen

Zonnehuisgroep Vlaardingen biedt, samen met Woningstichting Samenwerking, vanaf september 2017 een nieuwe vorm van wonen met zorg aan in Vlaardingen. Volledige Verpleeghuiszorg Thuis, ook wel Volledig Pakket Thuis (VPT) genoemd, biedt mensen de mogelijkheid om zelfstandig te wonen in een eigen appartement, maar mét de zorg zoals deze ook in een verpleeghuis wordt aangeboden.

Wonen op Parc Drieën-Huysen

Volledige Verpleeghuiszorg Thuis wordt aangeboden in de nieuwbouw-appartementen op Parc Drieën-Huysen, gelegen aan de Holysingel. De appartementen worden verhuurd door Woningstichting Samenwerking, de zorg wordt geleverd door Zonnehuisgroep Vlaardingen. 
De driekamerappartementen zijn ruim van opzet (ongeveer 65-70m2). Elk appartement heeft een eigen balkon en een ruime badkamer, waarin eventueel een tillift kan worden geplaatst. De appartementen hebben een directe verbinding met het nieuwe verpleeghuis Drieën-Huysen Zuid, dat tussen de twee gebouwen met zorgappartementen gelegen is. Hier kunnen huurders gebruik maken van de diensten die in dit verpleeghuis te vinden zijn, zoals een kapper, pedicure en een ruimte waar activiteiten worden aangeboden. Ook is er een restaurant met tuin, waar men heerlijk kan lunchen of dineren.

Wat houdt VPT in en voor wie is het geschikt?

Volledige Verpleeghuiszorg Thuis biedt mensen persoonlijke verzorging, verpleging en begeleiding in hun eigen huis. In principe is de zorg hetzelfde als in een verpleeghuis wordt aangeboden. Denk hierbij aan zorg (ook ’s nachts beschikbaar), maaltijden, recreatie en schoonmaak. Een fijne bijkomstigheid is dat ieder zijn eigen vertrouwde huisarts houdt.

Deze vorm van zorg is erg geschikt voor mensen die een Wlz-indicatie hebben of hiervoor in aanmerking komen. Dit betekent dat men zoveel zorg nodig heeft, dat er geadviseerd wordt om in een verpleeghuis te gaan wonen. Wanneer men echter kiest voor VPT, kan deze persoon zelfstandig blijven wonen, maar krijgt hij of zij de zorg die nodig is in het eigen appartement. 

Ook voor echtparen waarvan één partner een Wlz-indicatie heeft, is VPT een erg fijn alternatief. Het echtpaar kan samen zelfstandig blijven wonen, maar de benodigde zorg wordt wel geleverd. 

Mart Goedknegt, maatschappelijk werker van Zonnehuisgroep Vlaardingen, is erg blij met deze nieuwe vorm van zorg. Het is echt een uitkomst voor mensen die hun zelfstandigheid willen behouden.

Wilt u meer weten over deze nieuwe vorm van wonen met zorg? Vraagt u zich af of u in aanmerking komt voor VPT? Neem dan contact op met Zonnehuisgroep Vlaardingen: (010) 475 95 95 of stuur een mail aan info@zgvlaardingen.nl.

Meer informatie over Volledig Pakket Thuis vindt u hier.
 

Print

x

     

    Contact?

    Voor vragen over nieuws of PR zaken neemt u contact op de afdeling Communicatie, communicatie@zgvlaardingen.nl of tel 010 475 95 95.