Skip to main content

Opening nieuwe kunstexpositie

6-1-2023 Nieuws
Opening nieuwe kunstexpositie

Op zaterdag 21 januari wordt om 11.00 uur de nieuwe expositie in Het Zonnehuis geopend. De expositie bestaat dit keer uit schilderijen en beelden van Tia Sprott.

Tia Sprott is sinds haar jeugd bezig geweest met tekenen, schilderen en boetseren. Zij heeft jaren bij verschillende kunstenaars lessen gevolgd, om te groeien in de schilderkunst. Inspiraties haalt ze uit het kijken om zich heen, natuur, mensen, alles waar haar oog op valt, ziet ze een voorbeeld voor een schilderij. 

Nu heeft ze in de loop der tijd haar eigen weg en stijl in het schilderen ontwikkeld. Door regelmatig cursussen te blijven volgen, zowel online, of bij een kunstenaar op locatie, probeert ze zich verder in de schilderkunst te verbeteren. Zij schildert op canvas en hout. Elk werk is uniek en worden in vele lagen met veel liefde op doek overgebracht. Zij werkt voornamelijk met acryl, mix media en soms met pastelkrijt. 

Voor haar beelden gebruikt ze veel restmateriaal, gips, tegellijm, powertex, en zelf hardende klei. Deze werken zijn uiteraard ook uniek. 

Haar stijl is niet in een “hok” te plaatsen. Diversiteit, kleurrijk, vrolijkheid en humoristisch is haar kenmerk. Haar werken ontstaan vanuit haar creativiteit en wordt met veel gevoel en liefde gemaakt. 

De expositie is te bezoeken van 9 januari tot 6 mei in Het Zonnehuis, Dillenburgsingel 5 te Vlaardingen.

‹ Terug