Wat kan ik doen

Wat kan ik doen?

Vrijwilligers zijn niet meer weg te denken in De Laurenburg en worden enorm gewaardeerd door bewoners en personeel. Zelfs een uurtje per week kan heel waardevol zijn!


De meeste bewoners van De Laurenburg hebben een ‘normaal leven’ geleid tot een bepaald moment. Nu hebben ze te leven met hun letsel/ziekte en zullen hulp moeten accepteren, wat niet altijd gemakkelijk is. Gelukkig kunnen zij in De Laurenburg zelfstandig wonen met de begeleiding die zij nodig hebben. Vrijwilligers spelen hierbij een belangrijke rol, ook zij kunnen ondersteuning en begeleiding bieden in het dagelijks leven van een bewoner.

Activiteiten

Een greep uit de vrijwilligersactiviteiten: begeleiding bij het avondeten, een middag winkelen, chauffeur op de Laurenburg Bus, schilder-, of tekenactiviteiten, een potje schaken, klussen in de houtbewerking blokhut, bak- en kookactiviteiten, maar ook een praatje met een kop koffie of een wandeling met de hond wordt gewaardeerd. U kunt uw kwaliteiten of hobby’s inzetten tijdens het vrijwilligerswerk.

Sponsoring

De Laurenburg kan altijd sponsors gebruiken. Al gaat het enkel om een kleine bijdrage, deze is altijd welkom. Hieronder een aantal voorbeelden van sponsoren die zich het afgelopen jaar hebben ingezet voor De Laurenburg. Wij zijn hen zeer dankbaar voor hun bijdrage! 

  • Rabobank Schiedam/Vlaardingen; zij hebben meer dan 200 dvd's bij elkaar verzameld voor de bewoners van De Laurenburg
  • Bethelkerk Vlaardingen; de opbrengst van de kerstmarkt was bestemd voor De Laurenburg. Hiermee is een echte bakkersoven aangeschaft. Deze wordt wekelijks gebruikt.
  • Kwekerij Peter v/d Plas verzorgt al een aantal jaren jonge stekjes voor in onze plantenkas. Deze stekjes worden door onze bewoners verpot en verzorgd en kunnen in het voorjaar verkocht worden. Hier halen we al meerdere jaren een hele leuke opbrengst mee op!
  • De Rabobank heeft nu inmiddels al 5 jaren op rij een hele leuke dag verzorgd voor onze bewoners! Zo zijn wij naar de Efteling geweest, maar ook Diergaarde Blijdorp, Kijkduin, rondvaart met de Spido ed.

Contact

Neem contact op met één van de dagbestedingcoaches:

Adrie Koning/Arie Versteeg
06-83392227of 06-83017551

of mail ons