Wonen met volledige verpleeghuiszorg thuis (VPT)

Volledige Verpleeghuiszorg Thuis, ook wel Volledig Pakket Thuis (VPT) genoemd, biedt u de mogelijkheid om zelfstandig te wonen in een eigen appartement, maar mét de zorg zoals deze ook in een verpleeghuis wordt aangeboden. 
Deze nieuwe vorm van zorg wordt aangeboden in de nieuwbouw-appartementen op Parc Drieën-Huysen, gelegen aan de Holysingel.

Wat houdt VPT in?

Volledige Verpleeghuiszorg Thuis biedt u persoonlijke verzorging, verpleging en begeleiding in uw eigen appartement. In principe is de zorg hetzelfde als in een verpleeghuis wordt aangeboden. Denk hierbij aan zorg (ook ’s nachts beschikbaar), maaltijden, recreatie en schoonmaak. 

Iets voor u?

Deze vorm van zorg is erg geschikt wanneer u een Wlz-indicatie heeft of hiervoor in aanmerking komt. Wanneer u kiest voor VPT kan u zelfstandig blijven wonen, maar krijgt u de zorg die nodig is in uw eigen appartement. Dit appartement, gelegen op Parc Drieën-Huysen, huurt u van Woningstichting Samenwerking, de zorg ontvangt u van Zonnehuisgroep Vlaardingen. 

Ook voor echtparen waarvan één partner een Wlz-indicatie heeft, is VPT een erg fijn alternatief. Het echtpaar kan samen zelfstandig blijven wonen, maar de benodigde zorg wordt wel geleverd. Wanneer de partner met een Wlz-indicatie alsnog naar een verpleeghuis gaat of overlijdt, kan de andere partner gewoon in het appartement blijven wonen.