Meer over bezoek

Extra informatie bezoekregeling

De bezoektijden komen te vervallen voor alle locaties met uitzondering van de de revalidatieafdelingen. Wel vragen we bezoekers rekening te houden met de zorg- en eetmomenten.  Voor de revalidatieafdelingen blijven we wel de bezoektijden hanteren; tussen 14.30 – 17.00 uur en tussen 18.00 – 20.00 uur.  In de ochtend is bezoek niet welkom, omdat veel cliënten dan een behandeling krijgen (fysiotherapie, ergotherapie, etc.) 

14072020 Brief familie extra informatie openstelling bezoek

 

Bezoekmogelijkheid vanaf woensdag 1 juli
Vanaf woensdag 1 juli kunnen we weer een volgende stap zetten in onze bezoekmogelijkheden. Bezoekers kunnen weer bijna als vanouds langskomen, maar dienen zich wel aan een aantal richtlijnen te houden. Natuurlijk willen wij onze groep kwetsbare bewoners zoveel mogelijk beschermen. Het virus is nog in onze samenleving en daarom hebben wij richtlijnen opgesteld om de openstelling veilig en verantwoord te kunnen organiseren.

Meer over deze richtlijnen zijn te vinden in onderstaande brief.

Lees hier de brief die eerste contactpersonen hebben ontvangen over de bezoekregeling vanaf 1 juli

 

Bezoekmogelijkheid vanaf maandag 15 juni
Sinds maandag 25 mei mogen bewoners één vaste bezoeker per week ontvangen. Vanaf maandag 15 juni gaan we een nieuwe fase in. Vanaf deze datum mogen bewoners twee vaste bezoekers per week ontvangen. Deze bezoekers mogen tegelijkertijd langskomen, maar ook is het mogelijk om los van elkaar langs te komen, dit is wel afhankelijk van de mogelijkheden van de locatie. Er mogen in totaal twee bezoeken per week per bewoner plaatsvinden. Het inplannen van een bezoekafspraak blijft op dezelfde manier plaatsvinden als in de eerdere fase.

Vanaf maandag 15 juni mogen bewoners ook weer naar buiten. Daarom mag u tijdens het bezoek aan uw naaste ook samen buiten wandelen. Wanneer u dit wilt, willen we u vragen dit tijdens het inplannen van uw afspraak aan te geven. We willen voorkomen dat bewoners en bezoekers van verschillende afdelingen elkaar ontmoeten binnen de locatie. Daarom kunt u voor deze ‘wandelafspraken’ gebruik maken van bepaalde dagen / tijdblokken. Ook het inplannen van deze afspraken blijft op dezelfde manier plaatsvinden als in de eerdere fase.

Lees hier de brief die eerste contactpersonen hebben ontvangen over de bezoekregeling vanaf 15 juni.

Bezoekmogelijkheid vanaf woensdag 27 mei
Vanaf 25 mei mogen bewoners van verpleeghuizen weer gecontroleerd bezoek ontvangen, als de situatie dit toelaat. 
Omdat we het bezoek zorgvuldig en met de grootst mogelijke veiligheid willen toelaten, zijn we vanaf woensdag 27 mei eerst gestart met het toelaten van een beperkte hoeveelheid bezoekers. Vanaf 3 juni mogen alle clienten één vaste bezoeker per week ontvangen. (mits er geen coronabesmetting op de afdeling is).

Lees hier de brief die eerste contactpersonen hebben ontvangen over de bezoekmogelijkheid. 

Vragen over het bezoekverbod (sinds 19 maart 2020)

 1. Mogen vrijwilligers wel langskomen?
  Ook onze vrijwilligers zullen we voorlopig niet inzetten op onze locaties.

 2. Mag ik wel op bezoek als mijn familielid stervende is?
  We maken een uitzondering voor bewoners die stervende zijn, in die situatie is bezoek wel mogelijk. Dit gebeurt altijd in overleg met de teamleider van de afdeling.

 3. Ik verzorg normaal gesproken de was voor mijn naaste. Kan dit nu wel nog?
  De zorgmedewerkers verzamelen de vuile was van uw naaste en doen deze in een gele zak. Op deze zak staat de naam, afdeling en kamernummer van de bewoner. Deze gele zakken worden bij de ingang van de locatie geplaatst, de vuile was kunt u hier ophalen.
  Schone was kunt u ook neerzetten bij de ingang van de locatie. Graag in een zak met hierop duidelijk de naam, afdeling en kamernummer van de bewoner. Wij zorgen dat de was bij uw naaste terecht komt.

 4. Ik wil graag iets langsbrengen voor mijn naaste. Op welke manier kan dit?
  We kunnen ons voorstellen dat u een kaart, bloemen of iets anders leuks wilt brengen voor uw naaste. Dit kan natuurlijk! Bij de ingang van de locatie staat een kar waarin u uw spullen kwijt kunt. Onze zorgmedewerkers zorgen dat uw cadeautje bij de juiste bewoner terecht komt.