Nieuwe expositie Ton Delfos

Ton Delfos exposeert inmiddels voor de vierde keer in Het Zonnehuis. Na exposities met o.a. foto’s van exotische locaties op onder meer IJsland zal deze expositie bestaan uit foto’s gemaakt in Nederland, voornamelijk Vlaardingen en omgeving, en een miniserie over Curaçao.

Café Doodgewoon over 'Doodgewoon bespreekbaar'

Op donderdag 28 september a.s. wordt Café Doodgewoon’ gehouden in Het Zonnehuis. Het thema van deze avond is “Doodgewoon bespreekbaar”. Veel mensen vinden het moeilijk om over dit onderwerp te praten. Op deze avond zal stichting STEM (Sterven op je Eigen Manier) aanwezig zijn.

Circus Sijm zorgt voor leuke middag voor de bewoners

Op woensdag 6 september konden bewoners van alle locaties van Zonnehuisgroep Vlaardingen samen met hun naasten een circusvoorstelling bijwonen.

Eerste sleutel appartementen Parc Drieën-Huysen uitgereikt

Op donderdag 24 augustus jl. kregen de eerste bewoners van de appartementen op Parc Drieën-Huysen, de heer en mevrouw Weynands, de sleutel van hun nieuwe woning overhandigd. Een bijzonder moment na vele jaren van voorbereiding.

Rolstoelvierdaagse zit er weer op!

Grote kans dat veel inwoners van Vlaardingen deze week een lange stoet van rolstoelers en wandelaars voorbij hebben zien komen. Ook dit jaar werd de Rolstoelvierdaagse georganiseerd voor de bewoners van Zonnehuisgroep Vlaardingen.

Nieuw verpleeghuis Parc Drieen-Huysen opgeleverd

De eerste fase van Parc Drieën-Huysen is opgeleverd. In een bouwtijd van één jaar en 4 maanden zijn een verpleeghuis en twee appartementengebouwen gerealiseerd door Boele & van Eesteren, die de ontwikkeling ook voor zijn rekening nam. Het verpleeghuis is gebouwd voor Zonnehuisgroep Vlaardingen, de twee gebouwen met appartementen voor Woningstichting Samenwerking.

Nieuwe vorm van wonen met zorg in Parc Drieën-Huysen

Zonnehuisgroep Vlaardingen biedt, samen met Woningstichting Samenwerking, vanaf september 2017 een nieuwe vorm van wonen met zorg aan in Vlaardingen. Volledige Verpleeghuiszorg Thuis, ook wel Volledig Pakket Thuis (VPT) genoemd, biedt mensen de mogelijkheid om zelfstandig te wonen in een eigen appartement, maar mét de zorg zoals deze ook in een verpleeghuis wordt aangeboden.

Japanse zorgspecialisten bezoeken Het Zonnehuis

Afgelopen dinsdag 2 mei is Het Zonnehuis bezocht door een aantal Japanse zorgspecialisten. 

Cursus Diagnose dementie… en dan?  succesvol afgerond

In de maanden februari, maart en april is voor de eerste keer de cursus  Diagnose Dementie…en dan? gehouden. De eerste cursus is gegeven door een casemanager van de Zonnehuisgroep en een mantelzorgconsulent van Minters Mantelzorg.

Parc Drieën-Huysen vordert

Het is aan de buitenkant goed te zien dat de bouw van Parc Drieën-Huysen vordert. Zo zijn de afbouwwerkzaamheden in het verpleeghuis zo ver, dat daar momenteel  al de binnendeuren geplaatst worden en vloerbedekking gelegd.

NLDoet; bezoek burgemeester aan Het Zonnehuis

Burgemeester Annemiek Jetten en gemeentesecretaris Anneke Knol-van Leeuwen bezochten op vrijdag 10 maart, tijdens NLDoet, Het Zonnehuis. 

Zonnehuisgroep Vlaardingen ontvangt erkenning Mantelzorgvriendelijk werken

Op woensdag 9 november heeft Zonnehuisgroep Vlaardingen de erkenning ‘wij werken mantelzorgvriendelijk’ ontvangen van de Stichting Werk & Mantelzorg. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Stadsgehoorzaal ontving de organisatie deze fraaie erkenning.

Hoogste punt bereikt Parc Drieën-Huysen

Het hoogste punt van Parc Drieën-Huysen fase 1 is op donderdag 27 oktober 2016 bereikt. Genodigden vanuit zorginstelling Zonnehuisgroep Vlaardingen, Woningstichting Samenwerking en ontwikkelaar en bouwer Boele & van Eesteren stonden hier samen met zo’n 80 bouwplaatsmedewerkers bij stil.

We feliciteren Nouchka Fontijn!

Zonnehuisgroep Vlaardingen, en dan speciaal de locatie Revalidatiecentrum De Dillenburg, feliciteren Nouchka Fontijn van harte met het behalen van de zilveren medaille op de Olympische Spelen in Rio!

Start bouw Parc Drieën-Huysen

Mevrouw Stam (83 jaar) en mevrouw Sleeboom (99), beide bewoners van Zonnehuisgroep Vlaardingen, sloegen samen met wethouder Versluijs de een na laatste paal van Parc Drieën-Huysen. In het bijzijn van tientallen genodigden werd gevierd dat het heiwerk is afgerond en dat de start van de bouw is begonnen
123

     

    Contact?

    Voor vragen over nieuws of PR zaken neemt u contact op de afdeling Communicatie, communicatie@zgvlaardingen.nl of tel 010 475 95 95.