Samenwerking zorgverlening kwetsbare oudere dichtbij huis

maandag 16 november 2015

Samenwerking zorgverlening kwetsbare oudere dichtbij huis

Zonnehuisgroep Vlaardingen, Frankenlandgroep, Argos zorggroep en huisartsen hebben, onder begeleiding van de Zorgorganisatie Eerste Lijn (ZEL), de handen ineengeslagen om samenwerkingsafspraken te maken over het adviesconsult Specialist Ouderengeneeskunde. Het adviesconsult draagt bij aan het goede verloop van de zorgverlening aan de groeiende groep thuiswonende kwetsbare ouderen met complexe problemen.

Ouderen blijven steeds langer thuis wonen, ook wanneer zij kwetsbaar worden, lijden aan meerdere ziekten en zorg nodig hebben. Voor de huisarts leidt dit tot nieuwe, soms zeer complexe vragen. In die situaties kan de huisarts advies vragen aan de Specialist Ouderengeneeskunde. De Specialist Ouderengeneeskunde is een gekwalificeerde arts die zich gespecialiseerd heeft in de zorg voor ouderen met meerdere gezondheidsproblemen. Voorheen werd deze specialist ook wel verpleeghuisarts genoemd.
In het adviesconsult onderzoekt de Specialist Ouderengeneeskunde tijdens een huisbezoek, de (behandel)mogelijkheden en de zorg die de patiënt nodig heeft. De Specialist Ouderengeneeskunde kijkt zowel naar lichamelijke problemen als naar de gevolgen hiervan voor het dagelijks leven van de patiënt. Vervolgens wordt advies uitgebracht aan de huisarts. De huisarts blijft hoofdbehandelaar.  

Het adviesconsult Specialist Ouderengeneeskunde is een initiatief om de zorg rondom kwetsbare ouderen beter en dichter bij huis te organiseren.
Print

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Vul uw bericht in...
x

     

    Contact?

    Voor vragen over nieuws of PR zaken neemt u contact op de afdeling Communicatie, communicatie@zgvlaardingen.nl of tel 010 475 95 95.