donderdag 16 juli 2015

Erkenning als opleidingsinstelling GZ-psychologen

Zonnehuisgroep Vlaardingen heeft officieel de erkenning gekregen als opleidingsinstelling voor gezondheidszorgpsychologen (GZ-psychologen). Alleen psychologen die door de overheid geregistreerd zijn mogen zich GZ-psycholoog noemen. Om deze registratie te ontvangen hebben ze een aanvullende GZ-opleiding nodig. Zonnehuisgroep Vlaardingen is nu officieel erkend als opleidingsinstelling en mag daardoor zelf psychologen opleiden. De eerste PIOG (Psycholoog in opleiding) start binnenkort met haar opleiding. In totaal duurt de opleiding tot GZ-psycholoog twee jaar, waarna een BIG-registratie volgt en de opgeleide zich officieel GZ-psycholoog mag noemen.

Zonnehuisgroep Vlaardingen kreeg de kwalificatie mede omdat ze een brede studie kan aanbieden door de diversiteit aan doelgroepen (waaronder revalidatie) en de behandeling en diagnostiek binnen de organisatie.
Naast de erkenning als opleidingsinstelling heeft de zorgorganisatie ook de toezegging van het ministerie van VWS dat de volledige opleiding gesubsidieerd wordt.
Print

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Vul uw bericht in...
x

     

    Contact?

    Voor vragen over nieuws of PR zaken neemt u contact op de afdeling Communicatie, communicatie@zgvlaardingen.nl of tel 010 475 95 95.